Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Kies voor een lokaal onderwijsverhaal

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 maakt OVSG informatie op maat van toekomstige mandatarissen. Ook een vormingsaanbod bereiden we voor tegen 2019.

Inspiratieboek Kiezen voor een lokaal onderwijsverhaal

Wat is de sterkte van lokaal onderwijs? Wat zijn de typische kenmerken van stedelijk en gemeentelijk neutraal onderwijs? Met het boek 'Kiezen voor een lokaal onderwijsverhaal' inspireert OVSG mandatarissen bij het vormgeven van hun lokaal onderwijsbeleid. De Onderwijskoepel tekende achttien verhalen op van gepassioneerde betrokkenen - schepenen, burgemeesters, leidinggevende ambtenaren, pedagogisch adviseurs, directeurs en academici - over het heden en de toekomst van het onderwijs in onze steden en gemeenten. Met de steun van Belfius en Vandelanotte Accountancy.

 

Gemeentelijk onderwijs: wat kost dat nu?

Onderwijs is een kostbaar goed, in alle betekenissen van het woord. Het inrichten van onderwijs of het voeren van regie brengt heel wat geldstromen met zich mee. Sommige zijn heel transparant, van andere vermoeden heel wat mensen nauwelijks het bestaan. In de brochure Gemeentelijk onderwijs: wat kost dat nu? brengen medewerkers van OVSG het geheel van mogelijk inkomsten en uitgaven op een overzichtelijke wijze in kaart

 

Inspiratietool Omgevingsanalyse (flankerend) onderwijsbeleid

De eerste stap in de nieuwe cyclus van de Beleids- en Beheerscyclus is de opmaak van de omgevingsanalyse. Het luik onderwijs is hier een belangrijk onderdeel. OVSG ontwikkelde een handige inspiratietool die je op weg helpt naar een volledig overzicht van wat er zich op onderwijsvlak in jouw gemeente afspeelt.

Gemeentelijk onderwijs organiseren

een onmisbaar instrument voor iedereen die mee wil bouwen aan kwalitatief gemeentelijk onderwijs

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs