Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

 

Secretariaat

Zorgweetjes voor het academiesecretariaat

Wat heb ik als secretariaatsmedeweker te maken met een ‘zorg’-leerling?

Ik ben het visitekaartje van de school

Als administratief personeelslid bent u de persoon waarbij iedereen met vragen terecht komt. Ken uw rol als doorgeefluik tussen school en ouders, leer omgaan met agressie en word die papieren communicatiestroom de baas. 

Leerlingenadministratie in het DKO

In deze vormingssessie wordt aan nieuwe medewerkers praktisch toegelicht wat, gespreid over een gans jaar, moet gebeuren in de leerlingenadministratie en wat hiervoor van een secretariaat DKO wordt gevraagd door het Ministerie van Onderwijs en Vorming.

Timemanagement

Doelstelling van deze cursus is: het verschaffen van inzicht in de principes en de instrumenten van tijdsbeheer.

Vaste benoeming

Naast het leren kennen van de wetgeving voor beginners lichten wij ook elk schooljaar een specifiek item toe. Na 'voorrangsregeling' en 'Tadd' volgt dit schooljaar een sessie 'vaste benoeming'.

De jaarkalender van het DKO

In deze vormingssessie wordt aan de nieuwe medewerkers praktisch toegelicht wat maand per maand van een secretariaat DKO wordt gevraagd door het Ministerie van Onderwijs en Vorming (leerlingen- en personeelsadministratie), door de academie zelf en door de inrichtende macht.

Fit for the office

Kantoorwerk en fit zijn, geen directe associatie. Fit zijn moet je echter zien als levenslang mobiel en mentaal gelukkig.

Mobiliteit, houding, ademhaling, mentale status zijn inherent met elkaar verbonden. Reflexen en gewoontes versterken vooral dàt wat je het meeste doet: zitten, staan, ademen, denken….

Daarom worden houdings- en spanningspatronen steeds meer permanent : 2X naar de fitness kan daar niet tegenop. 

Een ergonomische werkplek helpt, maar zal je gewoontes niet veranderen. We moeten kijken naar samenhang tussen houding, denken, ademen..

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs