Hier kan je inloggen voor het extranet en lerarenplatform DKO.

Problemen met inloggen?
Stuur een mailtje naar communicatie@ovsg.be
(Vermeld duidelijk over welk platform het gaat.)

Zoek je attesten of lesmateriaal van een opleiding? Ga naar Mijn OVSG
Problemen? Stuur een mailtje naar nascholing@ovsg.be

Inloggen voor de OVSG-toets kan via de puntenmodule.

 

Lezen

DENK 2de en 3de graad

DENK is een op onderzoek gebaseerde didactiek van dr. Thoni Houtveen voor het lezen met begrip. DENK vertrekt vanuit de 12 kenmerken voor sterk onderwijs in begrijpend lezen.  

LIST 1ste graad

Tijdens de sessies LIST 1ste graad gaan we dieper in op het aanvankelijk en vloeiend lezen.

LIST kleuter

Het proces van leren lezen en schrijven begint al heel vroeg. Daarom zetten we vanaf de kleuterschool speels in op ontluikende geletterdheid.

Word Lees-Krachtig (jaar 1 + 2)

Je wordt als leraar, lerarenteam en schoolleider versterkt om het leesonderwijs in jouw klas- en schoolpraktijk duurzaam te verbeteren.

Leesomkadering, vakdidactiek en het stimuleren van een schoolbreed leesbeleid worden onderdeel van het taalbeleid op school. Om een duurzaam effect te bereiken, loopt deze vorming over twee schooljaren.

Word Lees-Krachtig (jaar 2)

Via dit traject word je als leraar, lerarenteam en schoolleider versterkt om het leesonderwijs in jouw klas- en schoolpraktijk duurzaam te verbeteren.

In het tweede jaar van deze vorming worden leesomkadering en vakdidactiek verder verankerd en ondersteund op de werkvloer. Het doelgericht werken aan opbrengsten en het stimuleren van een schoolbreed leesbeleid worden onderdeel van het taalbeleid op school.

Eerstvolgende nascholingen

    Blijf op de hoogte

    e-zine voor stedelijk en gemeentelijk onderwijs